Waar moet je op letten bij het verkopen van je camper? [6 tips]

26 maart, 2024

Heb je een camper maar wil je deze graag verkopen? Bijvoorbeeld omdat je bent uitgekeken op het kamperen of omdat je hem wilt inruilen voor een nieuwe? Bij het verkopen van een camper komt aardig wat kijken. Om de verkoop zo vlot en voordelig mogelijk te laten verlopen is het verstandig om je goed voor te bereiden. Daarom hebben we in deze blog de 6 beste tips voor jou op een rijtje gezet voor de verkoop van jouw camper!  

1. Verkoop je camper op het juiste moment 

Als je jouw camper verkoopt, dan wil je er uiteraard een zo goed mogelijke verkoopprijs uitslepen. Daarom is het belangrijk dat je hem op het juiste moment te koop zet. Dus niet in het voorjaar, wanneer de meeste campers te koop staan, maar in het najaar, wanneer de vraag groter is dan het aanbod. Dit scheelt bovendien ook weer een winter aan stallingskosten. 

2. Kies de juiste verkoopprijs 

Een succesvolle verkoop is voor een groot deel afhankelijk van de vraagprijs. Natuurlijk wil je er zoveel mogelijk uit halen, maar bij een te hoge vraagprijs kijken jouw potentiële kopers wel ergens anders. En aan de andere kant is een te lage vraagprijs ook zonde. Om een goede inschatting te kunnen maken is het slim om een berekening te maken van de dagwaarde van je camper. Op die manier creëer je voor jezelf namelijk een betere onderhandelingspositie. 

3. Zorg voor een goede presentatie 

Als je jouw huis te koop zet, dan wil je deze goed opruimen en schoonmaken voor de foto’s en de bezichtigingen. Zo is het ook als het gaat om een camper. Om zoveel mogelijk interesse te wekken en daarmee er een zo goed mogelijk verkoopprijs te bereiken, is het verstandig om je camper grondig op te ruimen en schoon te maken. Zijn er mankementen aan je camper? Zorg er dan voor dat deze zijn gerepareerd zodra je hem te koop zet. Lukt dit niet, vermeld ze dan eerlijk in de beschrijving. 

4. Maak goede foto’s 

Als de camper er tiptop uitziet is het tijd om foto’s te maken. Denk hier alleen niet te makkelijk over. Zeker als je hem wilt verkopen op een online platform zoals Marktplaats kunnen foto’s het verkooptraject maken of breken. Zet de camper zo mooi mogelijk op de foto, zowel de binnenkant als de buitenkant. Neem hierbij alle belangrijke details mee. Dit geldt ook voor eventuele schade. 

5. Kies het juiste verkoopkanaal 

Eén van de belangrijkste vragen bij het verkopen van jouw camper is wáár je hem te koop gaat zetten. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden: 

  • Via je lokale camperdealer. Het voordeel hiervan is dat je met hem of haar vaak al bekend bent. Het nadeel is dat je er niet altijd de beste prijs uit haalt. 
  • Via een online verkoopplatform, zoals Marktplaats. Dit is een veel gekozen optie, maar er kleven ook risico’s aan. Marktplaats is namelijk een broedplaats voor oplichters. Verkoop je hier jouw camper, dan kun je te maken krijgen met kopers die niet komen opdagen, die betalen met vals geld of die andere oplichtingstrucs gebruiken. 
  • Via een RDW-erkende opkoper, zoals Wijkopencampers.nl. Dit is de meest voordelig optie: je bent namelijk verzekerd van een snelle en veilige verkoop tegen een eerlijke prijs. 

6. Denk om de overschrijving en de vrijwaring 

Bij de verkoop van een camper komt aardig wat papierwerk kijken. Twee belangrijke zaken die altijd geregeld moeten worden zijn de overschrijving en het vrijwaringsbewijs. Via de overschrijving zorg je ervoor dat jouw camper op naam komt te staan van de nieuwe eigenaar. Het vrijwaringsbewijs toont aan dat de koper de nieuwe rechtmatige eigenaar is van de camper. Beide zaken dienen geregeld te worden door de kopende partij, maar het is wel verstandig dat je als verkoper erop toeziet dat het op de goede manier gebeurt. 

Verkoop je camper veilig en zorgeloos via Wijkopencampers.nl 

Door de bovenstaande 6 tips te volgen kun jij jouw camper op een succesvolle manier verkopen. Wil je verzekerd zijn van een snelle, veilige en zorgeloze verkoop? Meld je camper dan aan via het formulier op onze website. Wij zijn een RDW-erkend bedrijf, waardoor jouw camper bij ons gegarandeerd in goede handen is. We streven er altijd naar om binnen 48 uur na aanmelding je een eerlijk en vrijblijvend bod te sturen. Ga je hiermee akkoord, dan regelen wij al het papierwerk, zoals de overschrijving en de vrijwaring. Bovendien komen wij de camper gratis bij je ophalen!

Terug naar overzicht
certificaat icoon
RDW erkend bedrijf
marktconform icoon
Binnen 48 uur een bod
vrachtwagen icoon
Gratis en vrijblijvend aanmelden
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Gratis en vrijblijvend aanmelden

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen