Wat is mijn camper waard?

29 september, 2022

Wil je graag weten wat jouw camper momenteel waard is? Het kan zijn dat je dit wilt weten omdat je hem gaat verkopen, wilt verzekeren of omdat er schade is ontstaan. De waarde van je camper is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het type, eventuele schade en gebreken, de kilometerstand en het bouwjaar. In dit artikel lees je hoe je aan de hand van deze factoren de dagwaarde of inruilwaarde van jouw camper kunt bepalen. 

Dagwaarde van je camper 

Hoeveel een camper precies waard is wordt uitgedrukt in de dagwaarde. Dat is iets anders dan de nieuwwaarde, omdat het bij de dagwaarde gaat hoeveel hij op die specifieke dag waard is. 

Waarom de dagwaarde van jouw camper belangrijk is 

De waarde van jouw camper bepalen is in verschillende situaties belangrijk: 

 • Ga je jouw camper verkopen, dan is het handig om de dagwaarde ervan te kennen. Niet alleen omdat je dan simpelweg weet hoeveel je ervoor kan krijgen, maar vooral ook omdat het je een betere onderhandelingspositie oplevert. 
 • Voor het verzekeren van je camper is het ook belangrijk om de dagwaarde te weten. Een lagere dagwaarde gaat normaal gesproken gepaard met een minder uitgebreide dekking dan wanneer de waarde van de camper hoger is. Heb je een oude camper, dan kun je deze op basis van de dag- maar ook op basis van de nieuwwaarde verzekeren.  
 • Schade rijden met je camper doe je liever niet, maar het is niet onoverkomelijk. Een verzekering kan gelukkig de financiële schade beperken. Het bedrag dat je krijgt uitgekeerd bij schade is vaak gebaseerd op de dagwaarde. 

Zo bepaal je de waarde van jouw camper 

Geen enkele gebruikte camper is evenveel waard. Er zijn allerlei factoren waarvan de dagwaarde afhankelijk is. Dit zijn: 

 1. Type camper 
  Logischerwijs is het type camper dat je hebt één van de belangrijkste factoren. Hierbij gaat het om het merk, het model en het bouwjaar. Tussen merken onderling kan de waarde flink verschillen. Hoe meer extra’s en elektronische snufjes je camper heeft of hoe completer hij is uitgerust, hoe beter dat is voor de dagwaarde. Uiteraard is het bouwjaar ook erg belangrijk. Nieuwe campers zijn meer waard dan oudere modellen, al is het tegenwoordig wel hip om in een vintage camper op vakantie te gaan.  
 1. Gereden kilometers 
  Hoeveel kilometer staat er op de teller van de camper? Als een camper veel kilometers heeft gemaakt is hij minder waard. Immers, als je er heel Europa mee hebt ontdekt heeft hij meer te maken gehad met alle weersomstandigheden dan wanneer je hem alleen in de stalling hebt staan. 
 1. Staat van onderhoud 
  Ga je jouw camper verkopen? Zorg er dan voor dat deze goed onderhouden is. Op deze manier krijg je er namelijk meer voor. Zijn er kleine reparaties nodig, regel dit dan op tijd. Want hoe beter je camper is onderhouden, hoe hoger de dagwaarde. Dit geldt ook voor eventuele schade. Opkopers willen hem dan vaak nog wel hebben, maar zullen er minder voor betalen. 
 1. Vraag en aanbod 
  Zoals bij ieder product spelen vraag en aanbod ook een rol. Is het aanbod groter dan de vraag, dan zal de waarde je wellicht tegenvallen. Andersom geldt hetzelfde. Hoe meer mensen er op zoek zijn naar een nieuwe camper, hoe meer ze waard worden.  

Verkoop je camper bij Wijkopencampers.nl 

Heb jij een camper die je wilt verkopen? Bij Wijkopencampers.nl maken we graag een eerlijke inschatting van de waarde. Op basis van alle genoemde factoren stellen we een persoonlijk en eerlijk bod voor je op.  

Het aanmelden van jouw camper op ons platform is vrijblijvend en gratis. Wij streven ernaar om altijd binnen twee dagen terug te komen met een bod. Wil je graag sneller een bod ontvangen, dan kun je ons altijd bellen op 085-4012469 of 06-34272744. Wij bieden een persoonlijke benadering en zorgen voor een snelle en veilige afhandeling van de verkoop. Daarbij nemen we ook al het papierwerk uit handen, zoals de overschrijving en het vrijwaringsbewijs. Vul gauw het aanmeldformulier in! 

Terug naar overzicht
certificaat icoon
RDW erkend bedrijf
marktconform icoon
Binnen 48 uur een bod
vrachtwagen icoon
Gratis en vrijblijvend aanmelden
 • RDW erkend bedrijf
 • Binnen 48 uur een bod
 • Gratis en vrijblijvend aanmelden

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen