Wat kost een onderhoudsbeurt van een camper? 

7 november, 2022

Ga jij slechts een aantal weken per jaar met jouw geliefde camper op pad? Dan is de kans ontzettend groot dat je niet direct stilstaat bij een onderhoudsbeurt voor jouw camper. Toch doe je er verstandig aan om jouw camper om de twee jaar een onderhoudsbeurt te geven. Hiermee wordt jouw camper van top tot teen nagekeken, zodat eventuele technische problemen direct verholpen kunnen worden en je veilig op pad kunt. Maar wat kost een onderhoudsbeurt ongeveer? Lees snel verder, want de specialisten van Wijkopencampers vertellen je graag met welke kosten je rekening moet houden.

De redenen om een onderhoudsbeurt te nemen 

Het zal je hoogstwaarschijnlijk niet verbazen dat een camper net als een personenauto regelmatig onderhoud nodig heeft. Stilstand van een kampeerwagen, in de stalling of op de camping, zorgt voor achtergang. Daarnaast dragen de hoge temperaturen, lange rijafstanden en files bij aan de conditie van de camper. Al deze omstandigheden vragen veel van de campertechniek, waardoor een onderhoudsbeurt zeker geen overbodige luxe is. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat een onderhoudsbeurt iets anders is dan de verplichte jaarlijkse APK-keuring. Tijdens deze keuring wordt jouw camper niet op de opbouw gecontroleerd wat betekent dat bepaalde gebreken onzichtbaar blijven. Dit in tegenstelling tot een onderhoudsbeurt waarbij ruim 30 verschillende aandachtspunten worden gekeurd.

Gele camper

Laat jouw camper uitgebreid controleren  

Wanneer je ervoor kiest om jouw camper een onderhoudsbeurt te geven, dan ben je ervan verzekerd dat de opbouw, elektra en gasinstallatie uitgebreid gecontroleerd worden door jouw vakgarage. Dit wordt gedaan door tijdens de onderhoudsbeurt meer dan 30 aandachtspunten bij langs te gaan. Is er een gebrek of mankement? Dan zal dit afhankelijk van de kosten direct gerepareerd worden, zodat jij weer veilig de weg op kan. Bovendien wordt er tijdens de onderhoudsbeurt een vochtmeting gedaan. De vochtmeting is vooral bij nieuwe campers ontzettend belangrijk, omdat dit bij fabrikanten een vereist onderdeel is om uiteindelijk aanspraak te kunnen maken op de garantieperiode.

Bespaar op de totale kosten door een APK te combineren 

Ondanks de noodzaak van een onderhoudsbeurt blijft het lastig om hiervan een exacte prijsindicatie te geven. Iedere vakgarage hanteert immers andere tarieven, waardoor de prijs voor een camper onderhoudsbeurt enorm verschilt. Om je toch een richtlijn te kunnen geven is het verstandig om in ieder geval rekening te houden met een bedrag tussen de €190 en €230 te houden. Hierbij gaat het alleen om de prijs van de onderhoudsbeurt zelf. Eventuele reparaties komen hier uiteraard nog overheen, maar jouw vakgarage zal je hier altijd van op de hoogte stellen.

Moet jouw camper binnenkort weer een APK-keuring ondergaan? Dan is het bij veel vakgarages mogelijk om een APk-keuring te combineren met een onderhoudsbeurt. Wanneer je hiervoor kiest dan is in vrijwel alle gevallen de APK-keuring gratis. Op die manier wordt het laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt gestimuleerd. Natuurlijk is het verstandig om voorafgaand aan jouw afspraak te informeren naar de mogelijkheden hiervoor bij jouw vakgarage. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan!

Onderhoud te duur? Verkoop jouw camper aan Wijkopencampers 

In de loop der jaren kan het gebeuren dat jouw camper vaker gebreken begint te vertonen, waardoor de kosten voor het onderhoud toenemen. Aangezien een camper ouder wordt en over het algemeen intensief gebruik wordt, is dit een normaal verloop van de levensduur van een camper. Wanneer de jaarlijkse onderhoudskosten voor jou hoger zijn dan het plezier dat je beleeft aan het kamperen, dan is het een goed idee om jouw camper te verkopen. Hiervoor kan je kiezen voor een particuliere verkoop of de verkoop via een professionele camperopkoper.

Bij Wijkopencampers zijn wij RDW-erkend wat betekent dat wij jouw camper altijd tegen een realistische prijs overnemen. Bovendien streven wij ernaar om binnen 48 uur met een persoonlijk bod te komen. Voor een sneller bod kan je het beste bellen naar 085-4012469 of 0634272744. Op die manier weet je direct waar je aan toe bent. Vraag dus snel een vrijblijvende prijsopgave aan of kom bij ons langs in het Groningse Zuidbroek. Wie weet komen wij binnenkort jouw oude camper ophalen! 

Terug naar overzicht
certificaat icoon
RDW erkend bedrijf
marktconform icoon
Binnen 48 uur een bod
vrachtwagen icoon
Gratis en vrijblijvend aanmelden
  • RDW erkend bedrijf
  • Binnen 48 uur een bod
  • Gratis en vrijblijvend aanmelden

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen