Hoe lang gaat een camper mee? 

4 augustus, 2022

Ben jij benieuwd hoelang een camper meegaat? Wellicht omdat je van plan bent een camper te kopen, verkopen, een verzekering wilt afsluiten of wilt weten of het zinvol is een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren? Dan zijn er verschillende factoren die de levensduur van de camper bepalen. Welke aspecten dit allemaal zijn en overige vragen die spelen rondom hoe lang een camper meegaat, beantwoorden we allemaal in dit artikel.  

Wanneer en waarom is het handig om te weten hoelang een camper mee gaat? 

Er zijn verschillende situaties waarom het handig is om te weten hoelang een camper mee gaat: 

 • Je wilt graag een camper of kampeerbus wil kopen. 
 • Een verzekering gaat afsluiten voor jouw huidige camper. 
 • Jouw camper al lang in de stalling hebt staan en benieuwd bent of het nog verkoopwaardig is 
 • Jouw camper wil verkopen en een schatting wil maken hoeveel de camper ongeveer waard is.  
 • Wil weten hoelang je nog veel plezier uit je camper kunt halen. 
 • Je wilt weten of het nog zinvol is een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. 
klantenservice medewerker

Hoe oud kan een camper worden? 

Net als bij een ander voortuig zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de levensduur van de camper. Echter, bij een kampeerwagen is het net een tikje anders. Een camper moet ten slotte veel bagage en passagiers meenemen. Gemiddeld gezien gaat een camper ongeveer tussen de 10 en 25 jaar mee, maar dit hangt sterk afhankelijk van de volgende verschillende factoren. We zetten de belangrijkste punten even voor je op een rijtje die invloed hebben op de levensduur van een camper: 

 • Allereest is het van belang te weten over wat voor type camper het gaat. Iedere camper is immers compleet verschillend. Gaat het om een nieuwe of tweedehandse camper? Om welk merk, model gaat het en uit welk bouwjaar komt de kampeerwagen? 
 • In hoeverre is de camper onderhouden? Je kunt je voorstellen dat bij het goed onderhouden van een camper de levensduur ten goede komt. 
 • Wat is de technische staat van de camper? Zeker bij de koop van een tweedehands camper is het van essentieel belang om te weten wat de staat is van alle technische onderdelen van het voortuig. Denk aan de motor, distributieriem, banden, accu, voortuigconstructie enzovoorts.  
 • Welke schade en mankementen heeft de camper? 
 • Hoeveel kilometers heeft de camper afgelegd of is het plan dat ermee wordt gereden? 
 • Wat is het vermogen van de camper? Hoe zwaarder de motor, hoe lichter de camper in verbruik is. 

Hoeveel kilometers gaat een camper mee? 

Bij aanschaf van een camper is het uiteraard ook handig om te weten hoeveel kilometers je er mee af kan leggen. Je wilt immers de wijde wereld ontdekken met je trouwe vierwieler, waardoor je misschien wel honderden kilometers maakt. Hoeveel kilometers je kunt leggen met een camper is afhankelijk van jouw plannen Wat verwacht je qua kilometers met jouw mobilehome ongeveer te rijden per jaar?  

Bovendien zijn er ongetwijfeld ook al kilometers gemaakt en is er een groot verschil tussen een diesel en een benzine voortuig in hoeveel kilometers je op een tankbeurt kunt afleggen. Vergeet niet dat de technische staat van de camper veel invloed heeft op de afstand die je ermee kunt maken. Kortom, gemiddeld gezien kun je er van uit gaan dat je met een dieselcamper ongeveer 500.000 kilometer mee kunt maken. Zorg er wel altijd voor dat je de camper grondig onderzoekt voordat je op avontuur gaat. 

Hoelang gaat een accu van een camper mee? 

De accu is een ontzettend belangrijk onderdeel van een camper. Het wordt ook wel gezien als het hart van het voortuig. Het slaat opgewekte energie op en gebruikt dit om de camper te laten functioneren. Van het leveren van stroom aan de startmotor, de verlichting en de koelkast die op de juiste temperatuur moet blijven, gebruiken daarnaast ook veel kleinere apparaten stroom (telefoon, binnenverlichting, verwarming etc.). Hoelang een accu van meegaat is erg lastig om te zeggen en loopt uiteen tussen de vier en acht jaar. De levensduur is immers erg gebonden aan het type accu, hoe vaak de accu wordt gebruikt en uiteraard hoe die wordt gebruikt.  

Is een camper waardevast? 

De waarde van een camper hangt af van het type model. De afschrijving van een camper ligt gemiddeld op 10% per jaar. Echter, klassieke camper modellen blijven hun waarde behouden of stijgen zelfs vanwege de populariteit en schaarste van het type. Wil je weten wat jouw camper waard is? Klik dan hier.  

Verkoop je camper zonder gedoe bij Wijkopencampers.nl  

Ben je van plan om jouw camper te verkopen? Bij Wijkopencampers.nl maken we graag een eerlijke inschatting voor je van wat hij waard is. Hierbij nemen we alle bovengenoemde factoren in overweging. Uiteindelijk rolt hier een persoonlijk en eerlijk bod uit. 

Kies je ervoor om je camper bij ons te verkopen, dan profiteer je van onze service. Je camper aanmelden is gratis en vrijblijvend én wij komen bij je terug met een eerlijk bod. Binnen 48 uur ontvang een vrijblijvend bod. Wij bieden een persoonlijke benadering en een zorgeloze verkoop. Iedere camper is bij ons welkom, wat voor type het ook is. Vul gauw het aanmeldformulier in en ontvang jouw bod.  

Terug naar overzicht
certificaat icoon
RDW erkend bedrijf
marktconform icoon
Binnen 48 uur een bod
vrachtwagen icoon
Gratis en vrijblijvend aanmelden
 • RDW erkend bedrijf
 • Binnen 48 uur een bod
 • Gratis en vrijblijvend aanmelden

Vragen? Neem contact met ons op

Contact opnemen